Browar


"Spiżowe " piwo warzone jest według starych, bo az 500-letnich, tradycyjnych receptur. Nie jest produkowane modną teraz metoda komputerową, lecz z zachowaniem obsługi piwowara a nie informatyka. Piwo jest niefiltrowane, nieopasteryzowane, żywe, bez konserwantów, zawierające witaminy z grupy B ,PP ,sole mineralne, mikroelementy.

W katowickim i wrocławskim "Spiżu" warzy się 6 gatunków "spiżowego" piwa : Jasne Pełne, Miodowe, Mocne, Pszeniczne, Ciemne, Karmelowe.

Piwo przeznaczone jest do spożycia na miejscu, gdzie wczesniej, na oczach Gości zostało wyprodukowane. Wielbiciele "spiżowego" piwa mogą jednak w oryginalnych, 2-litrowych butlach, zabrać piwo do domu.

"Spiżowego" piwa można sie napić nie tylko w minibrowarach w Katowicach i Wrocławiu. Jest dostępne także w Hotelu Pałacu " w Miłkowie k/ Karpacza , Gospodzie "Spiż" w Legnicy oraz w restauracji "Va bank" w Pszczynie.

Wiadomo nie od dzisiaj, że doskonałe smakowo piwo, podane w atrakcyjnym otoczeniu, przy dobrej muzyce, jest zdrowe i łagodzi obyczaje ... I o to wlaśnie chodzi !