Opolska 22, Katowice, tel.: 32 781 11 32, |
||
"Spiżowe " piwo warzone jest według starych, bo az 500-letnich, tradycyjnych
receptur. Nie jest produkowane modną teraz metoda komputerową, lecz z
zachowaniem obsługi piwowara a nie informatyka. Piwo jest niefiltrowane,
nieopasteryzowane, żywe, bez konserwantów, zawierające witaminy z grupy B ,PP
,sole mineralne, mikroelementy.
W katowickim i wrocławskim "Spiżu" warzy się 6 gatunków "spiżowego" piwa : Jasne
Pełne, Miodowe, Mocne, Pszeniczne, Ciemne, Karmelowe.
Piwo przeznaczone jest do spożycia na miejscu, gdzie wczesniej, na oczach Gości
zostało wyprodukowane. Wielbiciele "spiżowego" piwa mogą jednak w oryginalnych,
2-litrowych butlach, zabrać piwo do domu.
"Spiżowego" piwa można sie napić nie tylko w minibrowarach w Katowicach i
Wrocławiu. Jest dostępne także w Hotelu Pałacu " w Miłkowie k/ Karpacza ,
Gospodzie "Spiż" w Legnicy oraz w restauracji "Va bank" w Pszczynie.
Wiadomo nie od dzisiaj, że doskonałe smakowo piwo, podane w atrakcyjnym
otoczeniu, przy dobrej muzyce, jest zdrowe i łagodzi obyczaje ... I o to wlaśnie
chodzi !